TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Yozgat-Ovakent İş Adamları Zirvesi
29 Mayıs 2017 Pazartesi
 29.05.2017

Yozgat Valiliği ve Ovakent Belediyesi iş birliğinde 20.05.2017 tarihinde Boğazlıyan ilçesi Ovakent Belediyesi Toplantı Salonu'nda Kayseri ağırlıklı yaklaşık 50 iş adamının katılım sağladığı Ovakent İş Adamları Zirvesi gerçekleştirildi.

Zirve açılış konuşmaları ve ardından gerçekleştirilen yatırım ortamı sunumları ile devam etmiştir. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Ovakent Belediye Başkanı Menderes Öztürk Ovakent’e yatırım yapacak müteşebbislerin her zaman yanında olduklarını ve başta bürokrasi engeli olmak üzere karşılaşılabilecek bütün sorunlara yatırımcı ile birlikte çözüm aranacağını söyledi. Öztürk ayrıca Ovakent’in Kayseri’ye 40 km uzaklıkta olduğunu belirterek 40 dakikada 40 liraya arsa ve ruhsat sözünü verdi. Öztürk’ün konuşmasının ardından konuşma yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih KARACABEY ise, üniversite olarak  girişimcilerin ve sanayicilerin yanında olduklarını ve bu aktörlerle her zaman  işbirliği içerisinde olunacağını belirtti.

Yozgat Valisi Kemal YURTNAÇ  ise yaptığı konuşmada,

"Birileri bir tarafta iş arar, birileri de öbür tarafta işçi arar. Bunlar bir türlü bir araya gelemezler. Birileri de çıkıp bunları bir araya getirecek, işsizler iş sahibi, işveren eleman sahibi olacak. İlk olarak 5-6-7 Mayıs'ta İstanbul, Ankara, Antalya ve Bursa’daki iş adamlarını Yozgat’a davet ettik. Bugün Kayserili ve Kayseri’de yaşayan Yozgatlı iş adamlarımızla Ovakent’te buluştuk. 25-26-27 Ağustos da ise Avusturya, Hollanda, Almanya ve Fransa’da yaşayan iş adamlarımızı Yozgat’a davet edeceğiz.” dedi.

Yozgat Valisi Sn. Kemal YURTNAÇ’ın konuşmasının ardından Oran Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur YILDIZ tarafından Yozgat Yatırım Ortamı Sunumu, TKDK İl Koordinatörü Selim TÜRKER tarafından TKDK destekleri sunumu yapılmış olup yatırımcılara somut senaryolar üzerinden Yozgat’a yatırım yapmaları halinde elde edilebilecek kazanımlar aktarılmıştır. Sunumların ardından zirveye katılan iş adamları söz alarak kendileri ve sektörleri hakkında kısa bilgiler vermiş olup, yapılan bilgilendirme çalışmalarından sonra zirve sona ermiştir.