Page 13 - ORAN - S

Basic HTML Version

Çayır - mera alanlarının fazla olması, hayvancılık faaliyetleri açısından önemli bir avantaj sunmaktadır.
160.431 hektara ulaşan sulanabilir arazide sulama hizmetleri Devlet Su İşleri, İl Özel İdaresi ve çiftçiler tarafından sağlanmaktadır.
Sivas’ta bitkisel üretim açısından ilk sırayı tarla bitkileri almaktadır. Hububat, yem bitkileri, endüstri bitkileri, yemeklik baklagiller, yağlı tohumlar ve yumru
bitkiler açısından ekim alanları ve üretim verileri aşağıdaki gibi gerçekleşmiştir:
Ürün
Ekim Alanı (da)
Üretim Miktarı (ton)
Hububat Üretimi
3.495.085
728.284
Yem Bitkileri Üretimi
723.095
833.391
Endüstri Bitkileri
78.386
408.133
Yemeklik Baklagiller
114.907
11.022
Yağlı Tohumlar
4.450
776
Yumru Bitkiler
53.860
164.289
Özellikle son yıllarda İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen sertifikalı meyve fidanı
dağıtımı ile bodur ve yarı bodur elma tesisi gibi meyvecilik projeleri sonucunda meyvecilik
alanında büyük mesafeler kat edilmiş olup 2012 yılı itibariyle meyve üretimi yıllık 17.549
tona ulaşmıştır. Bu ürünler içerisinde elma, armut, vişne, kayısı ve ceviz ön plana çıkan
meyveler olarak karşımıza çıkmaktadır.
İl Arazisi
Yüzölçümü (ha)
Yüzde (%)
Tarıma Elverişli Arazi
1.106.085
40,66
Mera Arazisi
1.180.957
43,41
Orman - Fundalık
344.283
12,66
Tarım Dışı Arazi
88.954
3,27
TOPLAM
2.720.279
100
Kaynak: Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü - 2013
Kaynak: Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü - 2013
İl Arazisinin Yüzölçümü Dağılımı
Sivas İli Bitkisel Üretim Verileri
9
9
2012 yılı itibariyle
meyve üretimi
yıllık
17.549
ulaşmıştır
tona