Page 15 - ORAN - S

Basic HTML Version

Hayvansal üretim verilerine bakıldığı zaman ise bölgenin önemli geçim kaynakları arasında yer alan bu sektörün 2012 yılındaki üretim değerleri şu şekilde
gerçekleşmiştir:
Ürünler
Üretim
Et Üretimi (ton)
2.188
Süt Üretimi (ton)
413.345
Deri Üretimi (adet)
14.170
Yapağı ve Tiftik Üretimi (ton)
680
Yumurta Üretimi (adet)
84.142.400
Bal Üretimi (ton)
2.364
Kaynak: Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü - 2013
Çok sayıdaki akarsu ve barajın kullanılması, etkin ve bilinçli üretim yöntemlerinin devreye girmesi suretiyle su ürünleri üretimi de Sivas’ta her geçen gün
popülaritesi artan bir sektör olarak karşımıza çıkmaktadır.
İşletme Sayısı Alabalık (ton/yıl) Avcılık (ton/yıl)
Yavru Balık (adet)
49
5.577,50
39,70
14.217.110
Kaynak: Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü - 2013
Sivas İli Hayvansal Üretim Verileri
Sivas İli Su Ürünleri Verileri
11
11