Page 23 - ORAN -

Basic HTML Version

Yumurta Tavukçuluğunda İlk 10’dayız!
Kayseri’de %85’i yumurta tavuğu ve %15’i et tavuğu olan toplam 4.556.121 adet kanatlı hayvan mevcuttur. Türkiye genelinde yumurta tavuğu üretiminde
Kayseri ili 8. sıradadır. Tavuk çiftliklerinin atıklarından elde edilen gübrenin değerlendirilmesi durumunda ciddi biyogaz üretimi söz konusu olacaktır.
İldeki toplam etlik ticari kanatlı işletme sayısı 78, kanatlı ticari yumurta işletmeci sayısı 78, kanatlı kuluçkahane işletmesi 2 ve kanatlı damızlık işletmesi sayısı
1 adet olup faaldir.
Arıcılık
2013 yılı TÜİK verilerine göre Kayseri’de arıcılık üzerine faaliyet gösteren toplam 618 işletmede 41.173 kovanda 517.804 ton bal üretilmiştir. 20.484 ton da
balmumu üretimi gerçekleştirilmiştir.
Kayseri’de!
Sektör
Üretim
Türkiye
Sıralaması
Kültür Balıkçılığı (ton)
11.000
2.
Yumurta Tavuğu (adet)
3.850.996
8.
Kaynak: TÜİK Hayvansal Üretim Verileri - 2013
Yumurtlayan
her 100
tavuktan
biri
19
19