Page 22 - ORAN -

Basic HTML Version

Kayseri, Alabalık Üretiminde de Marka Şehir!
İlde Yamula Barajı’nda,
Yahyalı ve Sarız’daki tesislerde alabalık üretimi yapılmaktadır. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre, 2003
yılında Kayseri’de toplam 11 işletmeyle yarım ton alabalık üretimi yapılırken, 2013 yılında üretim rakamı 70 işletmeyle 11 bin tona ulaşmıştır. Yetiştirilen
balıklar ağırlıklı olarak Ankara ve İzmir’de işlenerek ihraç edilmektedir. İşleme işlemlerinin ilde yapılması durumunda ihracatın da artacağı öngörülmektedir.
Yamula Baraj Gölü’nde 26 adet tesiste 23.100 ton/yıl, Bahçecik Baraj Gölü’nde 8 adet tesiste 6.300 ton/yıl kapasite ile 34 adet kafes tesisi bulunmaktadır.
Karada kurulu 30 adet tesis 89.704.000 adet yavru ve 2.435 ton/yıl kapasitelidir. İldeki işletme sayısı ve kapasite miktarlarının artış hızı dikkate alındığında,
Kayseri ili alabalık yetiştiriciliğinde lider olma yolunda hızlı bir şekilde yol almaktadır.
Kayseri,
Alabalık
üretiminde
Türkiye
’sidir
2.