Et İşleme (Sucuk & Pastırma)
Sucuk, adı Kayseri’ye mal olmuş bir üründür. Türkiye’deki 2,5 milyar TL’lik işlenmiş et ürünleri pazarında 3. sırada yer alan işletmelerden birisi, ilde kurulu bir
markaya aittir.
Et ve Balık Kurumu verilerine göre, 2014 yılı sosis, sucuk ve pastırma fiyatları; 2013 yılına göre %15 artmıştır. Bu artış geçtiğimiz son 6 yılın artış hızının
yaklaşık 3 katıdır.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2012 yılında et ürünlerinin tekniğine uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması ve piyasaya arzına ilişkin hususların
belirlendiği Yeni Et ve Et Ürünleri Tebliği’ni yayımlamıştır. Tebliğ 5 Mart 2013 itibarıyla devreye girmiş ve et ürünlerinde içerik ve tanımlar açısından köklü
değişiklikler hayata geçirilmiştir. Böylelikle, merdiven altı üretimin yok edilmesi hedeflenmiştir.
Bu kapsamda,geçmişten beri kaliteli ve sağlıklı üretim tekniklerine sahip olan ildeki tesislerin mevcut altyapılarını modernize etmeleri ve yeni modern işletmelerin
kurulması, sucuk ve pastırma sektörlerinde Kayseri’nin bir MARKA değerine kavuşmasını sağlayacaktır.
Kayseri Su
45
45