TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Sivas Kangal Köpeği Üretim, Eğitim Ve Satış Merkezi Güdümlü Proje Sözleşmesi İmzalandı
17 Ocak 2020 Cuma

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2019 yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Sivas İl Özel İdaresi’nin başvuru sahibi, Cumhuriyet Üniversitesi, Kangal Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nun ortak olduğu “Sivas Kangal Köpeği Üretim, Eğitim ve Satış Merkezi Projesi” sözleşmesi 15 Ocak 2020 tarihinde Sivas Valiliği’nde yapılan törenle imzalandı.


Sivas Valisi ve ORAN Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Salih AYHAN, İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mehmet Nebi KAYA tarafından imzalanan sözleşmenin toplam bedelinin 7.051.682,00 TL olarak gerçekleşmesi planlanmaktadır. Projeye yapılacak Ajans desteği ise 5.288.761,50 TL olacaktır.


Sivas Vali Yardımcısı Yeliz YILDIZHAN, Ulaş Kaymakamı Muhammed Burak AKKÖZ, Ajans Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ, Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit YILDIZ, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet ALİM’in de hazır bulunduğu törende Ajans Yönetim Kurulu Başkanı ve Sivas Valisi Salih AYHAN projeye ilişkin şu açıklamalarda bulundu:


“Bizim bir markamız Kangal köpeği, bunun nitelikli bir şekilde üretiminin yapılması, eğitiminin verilmesi ve satışının da düzgün ellerde yapılmasını özellikle arzu ediyoruz. Dolasıyla bu projenin içinde üniversitemizin yer alması bu projeyi çok anlamlı kıldı, bu işin bilimsel yapılmasını çok önemsiyoruz. Proje içerisinde köpek satış alanı, köpek sergi alanı, köpek yürüyüş alanı, köpek kulübeleri, yem depoları, doğumhane, yavrulama padoğu, idari bina, oturma bankları, kamelyalar, kafeterya, mutfak ve çeşitli gezinti alanları yer alacak. Tesiste Kangal koyununun tanıtımının da yapılması planlanıyor. Kangal köpeği için ayrılan 7 milyon 51 bin TL bütçe ile ırkın saf kanlılığının korunması ve daha iyi tanıtılması amaçlanıyor.”


Vali Salih Ayhan, söz konusu projenin uygulanmasına katkı sağlayan, alınan kararlarla bu projenin uygulanmasında cesaret veren, Sivas İl Genel Meclisi üyelerine de teşekkürlerini iletti.

GÖRSELLER