Hayvancılık
Türkiye genelinde Kayseri; hayvan değeri bakımından 12. ve hayvansal ürünler değeri bakımından ise 20. sırada gelmektedir. İlde başta büyükbaş hayvancılık
olmak üzere, yumurta tavukçuluğu ve kültür balıkçılığı önemli alt ekonomik faaliyetlerdir.
İlde toplam 290.943 adet büyükbaş ve 588.311 adet küçükbaş hayvan bulunmaktadır (2013). Büyükbaş hayvanların %90’ı sığırlardan oluşmaktadır. Büyükbaş
hayvan başına düşen ortalama süt verimi 3,1 ton/yıl’dır.
Hayvan Cinsi
Hayvan Adedi
Sağılan Hayvan
Sayısı (baş)
Süt (ton)
Türkiye Sıralaması
Sığır (melez)
151.875
47.247
130.732
6
Manda
4.568
1.845
1.827
7
Sığır (kültür)
112.237
39.065
152.196
12
Koyun (yerli)
526.333
267.287
21.918
17
Kaynak: TÜİK Hayvansal Üretim Verileri - 2013
Kayseri Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan İstatistikleri
17
17