Sivas Cumhuriyet Üviversitesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Vali KOLAT’ın yanı sıra; Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü İlyas DÖKMETAŞ, Vali Yardımcısı Veysel ÇİFTÇİ, ORAN Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU ile diğer kurum temsilcileri katılmıştır. Toplantıda Sivas’ta Maden ve Enerji Sektörünün Güçlü Yönleri, Zayıf Yönleri, Fırsat ve Tehditleri meydana çıkarılmış, oluşan tablodan hangi faaliyetlerin gerçekleştirileceği planlanmıştır.
Ajans Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa PALANCIĞLU ORAN Kalkınma Ajansı ve faaliyetleri hakkında kısa sunum vermiştir. Toplantıda konuşan Vali KOLAT; “Daha önceki yıllarda Devlet Planlama Teşkilatı, Türkiye genelinde kalkınma planları yapıyordu. Kalkınma ajanslarının kurulmasıyla artık bölgesel planlar yapılacak. Bölgemiz açısından sağlıklı kararlar verilebilmesi için de bu tür toplantılara katılım son derece önemli. Sivas’ta, Kayseri’de, Yozgat’ta nelere öncelik vereceğiz, tarıma mı, hayvancılığa mı, gıdaya mı, madenciliğe mi, kültür ve turizme mi? Sivas’a nasıl bir yön verilmesi gerektiği, yapılacak desteklerde hangi sektöre öncelik vermemiz gerektiği konusunda, kalkınma çalışmalarında alınacak kararlar son derece önemlidir. İnşallah Sivas’ımız için, Yozgat ve Kayseri için güzel ve verimli bir çalışma olacak. Ben, şimdiden ORAN Genel Sekreterimize, ekibine ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi. Konusmaların ardından ajans uzmanı Mehmet GÜRPINAR GZFT analizi hakkında bilgilendirme sunumu yapmıştır. Sunumun ardından ajans uzmanı Fatih GAVGACI analiz için önerileri katılımcılardan alarak GZFT analizini gerçekleştirmiştir. Analiz sırasında Sivas’ta Maden ve Enerji Sektörünün Güçlü, Zayıf yönleri, Fırsat ve Tehditleri öneriler halinde alındıktan sonra katılımcılardan önem sıralarına göre puanlama şeklinde oylamaları talep edilmiştir. Puanlanan öneriler toplam aldıkları puanlara göre sıralanmış ve en önemli görülen öneriler hususunda katılımcılardan hangi faaliyetlerin gerçekleştirilmesi gerektiğinin belirlenmesi istenmiştir. Faaliyet önerileri de alındıktan sonra toplantı Sn. Yrd. Doç. Dr. H. Mustafa PALANCIOĞLU’nun teşekkür konuşması ile sona ermiştir.
GZFT Analizi toplantısına iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür eder, ajansımızın bölgemizin kalkınmasına öncülük edecek çalışmalarına desteklerini bekleriz. ( 23.08.2010 )