Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde Kalkınma Ajansları aracılığıyla yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı 2019 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’na Kayseri’den başvuru yapan projeler değerlendirilmiş ve başarılı bulunan projeler belirlenmiştir. Kansere Karşı Birlikte Derneği tarafından sunularak destek almaya hak kazanan “Umudunu Kaybetme Hayata Tutun” projesi ile Kayseri Birleşik Kafkasya Kültür Eğitim Ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından sunularak destek almaya hak kazanan “Sarıoğlan ve Pınarbaşı İlçelerinde Kadın üreticilerin Elinden Geleneksel Peynir Üretim Tesislerinin Kurulması” projelerinin sözleşmeleri imzalandı.
Kayseri Valisi Şehmus GÜNAYDIN, Kayseri Milletvekili Hülya NERGİS, Pınarbaşı Belediye Başkanı Memduh UZUNLUOĞLU, Kansere Karşı Birlikte Derneği Başkanı Musa KARAKÜKCÜ, Birleşik Kafkasya Kültür Eğitim Ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemil GÖRÜCÜ ve Ajans Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ tarafından imzalanan sözleşmelerin toplam bedelinin 2.133.614 TL olarak gerçekleşmesi planlanmaktadır. Projelere yapılacak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteği ise 1.920.000 TL olacaktır.
“Umudunu Kaybetme Hayata Tutun” projesi ile kanser hastası olan 0-18 yaş arası çocukların tedavileri sırasında alanda bulundukları sürece hastalıklarını hatırlatmayacakları ve kaliteli vakit geçirmelerini sağlayacak yeni nesil uygulamalarla zenginleştirilmiş alanlar oluşturulacaktır. Yeni nesil uygulamalarla zenginleştirilmiş bu alanlarla kanser hastası çocukların, sağlıklarını iyileştirirken onların en temel ihtiyacı olan oyun oynamayı, akran ilişkisini, sosyalleşme ihtiyacını, eğitim hakkını göz ardı edilmesini engellemek amaçlanmaktadır. Ayrıca benzer uygulamaların sosyal alanlara da eklenmesini sağlamak, tedavi gören çocukları yaşam boyu öğrenme ve sosyal alandaki beceriler ile donatarak onların topluma katılımları ve katkıda bulunmaları sağlamak amaçlanmaktadır.
“Sarıoğlan ve Pınarbaşı İlçelerinde Kadın üreticilerin Elinden Geleneksel Peynir Üretim Tesislerinin Kurulması” projesiyle ise bölgede geleneksel yöntemlerle kadınlar tarafından üretimi yapılan geleneksel peynirin üretim şartlarının uygun hale getirilerek ticarileştirilmesine imkân sağlayacak üretim tesisi oluşturulacaktır. Proje uygulaması sonucunda uygun olmayan şartlarda üretilen geleneksel peynirin uygun ortamlarda ve daha organize bir şekilde üretilmesini sağlamak, maddi geliri düşük kadın ve ailelerine maddi gelir sağlamak, birlikte hareket etme kültürünü geliştirmek, hayvancılık ve süt hayvancılığı sektöründe küçük ve orta ölçekli işletmelerin üretimlerini daha verimli değerlendirmek amaçlanmaktadır.