TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

KAYSERİ YDO, KAYSERİDEKİ AR-GE MERKEZİ SAYISINI 5(BEŞ)’E ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞIYOR
30 Kasım 2016 Çarşamba
 30.11.2016

“Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanunu”nun çıkarılmasıyla özel sektör sanayi kuruluşlarının Ar-Ge kapasitesini artırmak ve Ülkemizin Ar-Ge ve inovasyon ekosistemini geliştirmek amacıyla, sanayi kuruluşlarına Ar-Ge merkezi kurma fırsatı verilmiş, bu merkezlerde çalışanlara önemli vergisel avantajlar sağlanmıştır.

Bugün ülkemizde aktif olarak faaliyet gösteren 269 adet Ar-Ge Merkezi bulunmaktadır.

Ar-Ge Merkezleri sayısında Marmara Bölgesi, Ankara ve İzmir başı çekmekte olup, Anadolu’da faaliyet gösteren şirketler arasında Ar-Ge Merkezi sayısı henüz çok azdır.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı olarak faaliyet bölgemiz olan TR72 Bölgesinde (Kayseri-Sivas-Yozgat) Kayseri’de 1(bir) ve Sivas’ta 1(bir) adet olmak üzere sadece 2(iki) adet Ar-Ge Merkezi bulunmaktadır.

Bölgemizde ve özellikle sanayi şehri olarak bilinen Kayseri’de, Ar-Ge merkezi kurma kapasitesine sahip birçok işletme bulunmaktadır. Bu işletmelerin, Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkındaki Kanunla ilgili olarak bilgilendirilmesi, Ar-Ge Merkezi oluşumu ve şirketlere katkılarıyla ilgili bilinçlendirilmeleri gerekmektedir.

ORAN Kayseri YDO olarak, Kayseri’de 1 (bir) adet olan Ar-Ge Merkezi sayısını 5(beş)’e çıkarmak hedefi ile yeni bir destek uygulaması başlattık.

Türkiye’de başka bir örneği olmayan bir uygulama ile ORAN; Ar-Ge Merkezi kurmak isteyen Aday firmalarla bir sözleşme yaparak, bu firmaların Ar-Ge merkezi kurulum sürecinde ve kurulumdan sonra başlangıçtaki işletme döneminde ihtiyacı olan uzman desteğini firmalara temin etmekte ve bunun maddi külfetini firmalar adına karşılamaktadır.

Bu destek, ORAN’ın rutin Mali Destek Programlarından bağımsız olup, aday firma KOBİ statüsünün dışında olabilmektedir.

Bu program kapsamında, Kayseri’de 4 (dört) Aday Firma; Aspilsan A.Ş. Hasçelik Grup, Merkezçelik San. Tic A.Ş. ve Boytaş Mobilya San. Tic. A.Ş. ile Ar-Ge Merkezi Kurma destek sözleşmesi imzalanmış olup, firmalarla çalışmalar başvuru sürecine getirilmiştir.

Kayseri YDO olarak,  bundan sonraki süreçte, ilimizdeki TİM Üyesi firmalara yönelik yeni bir Ar-Ge Merkezi Kurma Destek Programını uygulamaya sokarak, Kayseri’deki Ar-Ge Merkezi sayısını olması gerektiği gibi artıracağız.

Kayserili sanayicilerimizi Ajansımızın bu Ar-Ge Merkezi Kurma Desteğinden faydalanmaya davet ediyoruz ve diyoruz ki:

TEKNOLOJİYE YATIRIM, GELECEĞE YATIRIMDIR.