TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Genç Fikirler Fabrikası 2. Dönemi Başlıyor
30 Temmuz 2024 Salı

Yozgat’a girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sunmayı amaçlayan "Genç Fikirler Fabrikası" iş fikri yarışmasının ikinci dönemi başlıyor. Yozgat Valiliği, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), Yozgat Belediyesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Bozok Teknopark A.Ş. iş birliğinde düzenlenecek olan yarışmanın protokolü imzalandı. Tören, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Taylan Alakoç, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı


Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Doğu Sezen ve Bozok Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Kadir Yeşilyurt’un katılımıyla gerçekleşti.


Ulusal düzeyde gerçekleşen yarışma ile Türkiye’de ticari değer taşıyan, gençlere istihdam olanağı sağlayabilecek yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimci bireylerin veya takımların iş fikirlerini Yozgat’ta hayata geçirmeleri teşvik ediliyor. Yarışma sonucunda sunulan iş fikirleri arasından en başarılı olanları bağımsız jüri tarafından seçilerek, prototipe dönüştürülmesi için malzeme ve hizmet alımları kalemlerinde finans desteği sağlanacaktır. Ayrıca başarılı bulunan girişimci adaylarına Bozok Teknopark’ta firmalarını kurmak ve girişimlerini başlatmak istemeleri halinde gerekli destekler sunulacaktır.


Toplam ödül değeri 650.000 TL olan yarışmada, başarılı bulunan en fazla 7 ekip, KDV dahil 50.000 TL iş geliştirme giderleri karşılanma hakkı elde edecektir. Yarışma sonucunda yapılacak final programında birinciye 70.000 TL, ikinciye 60.000 TL ve üçüncüye 50.000 TL daha iş geliştirme giderleri karşılanma hakkı verilecektir. Bu destek ödülleri, iş fikirlerini geliştirmek için gerekli olan hammadde, malzeme, ekipman ve hizmet alımları için kullanılacaktır. Yarışmaya başvurular 1 Ağustos 2024 tarihinde başlayacak olup, 1 Eylül 2024 tarihinde sona erecektir ve başvurular “gencfikirlerfabrikasi.org” web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır.


Yozgat'ın 2021 yılında UNESCO Öğrenen Şehirler Küresel Ağı’na üye olması, şehrin yenilikçi ve girişimci ekosistemini güçlendirmeye yönelik bu tür yarışmaların önemini daha da artırmaktadır. "Genç Fikirler Fabrikası" iş fikri yarışması, Yozgat'ın uluslararası düzeyde tanınan bir öğrenme merkezi olma yolundaki hedeflerine katkı sağlamaktadır.

GÖRSELLER