TR | EN
    

BİZDEN HABERLER

Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi Projesi Sertifika Töreni Düzenlendi
13 Ağustos 2024 Salı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Orta Anadolu Kalkınma Ajansı mesleki eğitim ve istihdama projeler yoluyla katkı sağlamaya devam ediyor. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen 320.000 Avro bütçeye sahip "Are You Ready to Fly? Aircraft Maintenance Technician Training" projesi kapsamında Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitim Programı’na katılan ve başarı ile tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi. Törene Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Emre Şeker, Kayseri İŞKUR İl Müdürü Ayşe Ak, Kapadokya Üniversitesi temsilcileri, kursiyerler ve proje ekibi katılım sağladı.


"Are You Ready to Fly? Aircraft Maintenance Technician Training" projesi ile uçak bakım sektörüne yönelik nitelikli işgücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir. T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı'nın sözleşme makamı olduğu "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Yer Alan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı Operasyonu (NEET PRO)" kapsamında yürütülen proje ile toplam 70 kursiyere SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) onaylı SHT-147 Hava Aracı Bakım Eğitimi ve Sınav Kuruluşu olan Kapadokya Üniversitesi tarafından B1.1 modül sınavlarına hazırlık eğitimleri ile SHT-66L-HS İngilizce sınavına hazırlık eğitimleri verildi. Yoğun bir eğitim programına katılan kursiyerlerin B1.1 lisansına yönelik toplam 17 farklı modül sınavı ile SHT-66L-HSİngilizce yeterlilik sınavına katılımları da proje kapsamında sağlandı.


Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından ise kursiyerlere, CV Hazırlama, Etkili Mülakat Teknikleri, İş Arama Becerileri, İş Etiği ve İş Ahlakı, Etkili İletişim ve Mülakat Teknikleri, Kariyer Planlama başlıklarında eğitimler verildi. Ayrıca Kayseri İŞKUR iş ve meslek danışmanları tarafından bütün kursiyerlerin iş arama süreçlerine destek vermeye yönelik olarak bireysel eylem planları hazırlandı.


Projenin, uçak bakım sektöründe önemli bir merkez konumunda olan Kayseri’de nitelikli işgücü teminini kolaylaştıracağı ve ayrıca Kalkınma Ajansları 2021-2022 “Genç İstihdamı” ve 2023-2024 “Kadın İstihdamı” temalarına katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

GÖRSELLER